À la carte

Månadsmenyn

Friterade pilgrimsmusslor, krispig iberico chorizo, ugnsrostad paprika- & zuccini samt  chorizomajonnäs.
-0-
Ugnsbakad Fjällrödingfile, vitvinssås smaksatt med forellrom och gräslök,  gurka, fänkål, primörgulbeta, färskpotatis.
-0-
Flädersorbet, vaniljmarinerade jordgubbar, sockerkaka med brynt smör och citron, vit choklad.

Meny 495:- / Vinmeny 385:-
Två sorters ost som en mellanrätt  75:-

Att börja med

Paté de Champagne, anka, kycklinglever, rapsgris, pistage, cornichons, senap
75:-

Bayonneskinka, Fransk lufttorkad skinka
69:-

Fuet, Spansk lufttorkad korv
69:-

Förrätter

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche
195:-

175:-

Gravad lax, koriander emulsion, chili & ingefära-vinaigrette,
puffat ris, salladslök
145:-

Smörstekta kantareller på levainbröd, färskost smaksatt med Västerbottensost, silverlök, gräslök
195:-

Ostron, Fine de Claire, champagnevinegrette
3 st 110:-    6 st 175:-

Huvudrätter

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons
150:-/245:-
Med pommes
180:-/280:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, vinkaramelliserat löksmör
180:-/280:-

325:-

Entrecôte, Finland, sauce bearnaise, pommes frites, sallad på tomat-, bönor- & lök
335:-

Friterad fetaost, grönärtspuré, oliver, oreganovinaigrette, tomat-& rödlökssallad
255:-

Desserter

Crème Brûlée
95:-

110:-

Lakritsglass, hallonpannacotta, citronsmulor, halloncoulis
110:-

Chokladtryffel
29:-

Ost

Våra ostar serveras med ett stekt Danskt rågbröd samt marmelad efter säsong.
50:- / bit

• Fyrtornsost, Danmark, komjölk, pastöriserad
  • Comtéost, Frankrike, opastöriserad
  • Coulommiers, Frankrike, komjölk, grädde, pastöriserad
  • Briqueta, grottlagrad getost 4 månader, pastöriserad
  • Blå kornblomst, Danmark, komjölk opastöriserad

Större sällskap

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.