À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Krämig nässelsoppa, 63 gradigt ägg, mörkt bröd & äppelsyrad lök.
Nettle soup, egg 63 degrees, rye bread, apple pickled onions.
-0-
Urbenat skånskt tupplår, kastanj, smörad kycklingfond smaksatt med gravad citron, buntmorot, färskpotatis.
Boneless Swedish rooster leg, chestnut, battered chicken sauce flavoured with pickled lemon, spring carrot, fresh potatoes.
-0-
Tartlette fylld med brynt smörcrème, jordgubbssorbet & citruspicklade bär.
Tartelette filled with browned butter crème, strawberry sorbet, pickled berries.

Meny 445:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

 

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Nykokt vit sparris, brynt smörhollandaise, örtsallad.
fresh boiled white asparagus, browned butter hollandaise, herb salad.
135:-

Anklever au torchon på brioche med sotad ryggbiff, vinaigrette & timjansstekt lök.
Duck foie gras au torchon, brioche bread, seared sirloin of beef, vinaigrette & thyme fried onions
  175:-

Krämig nässelsoppa, 63 gradigt ägg, mörkt bröd & äppelsyrad lök.
Nettle soup, egg 63 degrees, rye bread, apple pickled onions.
135 :-

Moules Marinieres med aioli.
Moules Marinieres with aioli
1/2 125:- / 1/1 195:-
Med pommes / with french fries 160:- / 230:-

Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/245:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Halstrad Gös, blåmusselvelouté, grönärtspuré, sparrisbroccoli & färskpotatis.
Seared Pike perch, mussel velouté sauce, green pea puré, Bellaverde broccoli & fresh potatoes
295:-

Färsk skånsk oxfilé pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filé mignon(swedish meat), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Ramslöksgnocchi, citronsmaksatt ricotta, bakade plommontomater, rostade frön & ramslökssmör.
Ramson flavored gnocchi, lemon ricotta cheese, baked tomatoes, roaste seeds & ramson butter.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Karamelliserad chokladmousse, hjortronsorbet, rostad vit choklad.
Caramelized chocolate mousse, cloudberry sorbet, white chocolate.
95:-

Crème caramel, passionsfrukt, lättvispad grädde & rostad mandel.
Crème Caramel, passion fruit, whipped cream, almonds.
95:-

Tartlette fylld med brynt smörcrème, jordgubbssorbet & citruspicklade bär.
Tartelette filled with browned butter crème, strawberry sorbet, pickled berries.
95:-

Chokladtryffel
chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, marmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.