À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Rimmad- & eldad makrill, rostad rödbeta, pepparrotsgrädde, harsyra & mörkt brödrasp.
Salted- & grillad mackerel, roasted beetroot, horseradish cream, sorrel, bread crisp.
-0-
Confiterat ankbröst, krokett på anklår, citronsauterad grönkål, potatispuré & anksky.
Confit of duckbreast, croquette of duck leg, green cabbage, potatoe mash, duck sauce.
-0-
Björnbärssorbet, mascarponeskum, mandelkrokant & citronverbena
Blackberry sorbet, mascarpone, almond crunch, lemon verbena.

Meny 455:-                    Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and dessert.
75:-

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hash brown, onions, sour cream.
179:-

Havskräftsoppa, ballotine på hummer- & pilgrimsmussla, krondill.
Crayfish soup, balloutine of lobster- & scallop, crown dill.

175:-

Confiterad jordärtskocka, hollandaisesås, silverlök, körvel, citronette jordärtskockschips & riven comtéost.
Confit Jerusalem artichoke, hollandaise sauce, onion, chervil, comté cheese.

145:-

Moules Marinieres, dragon, pernod i krämig vitvinssås
Moules Mariniéres flavoured with tarragon & Pernod in a creamy white wine sauce
1/2 130:- , med pommes frites 165:-
1/1 170:-, med pommes frites 205:-

Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, crisps, aioli.
165:-

Ostron, Fine de Claire, vinegrette.
French oysters Fine de claire.
3st 110:-    6st 165:-

Ostron, Marennes, vinegrette.
French oysters, Marennes
3st 120:-  6st 180:-

Varmrätter / Main courses

Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/245:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Pocherad hälleflundra, krondillssmaksatt beurre blanc, trattkantareller, majrova, pepparrot, pumpa & amandinepotatis.
Poached halibut, beurre blanc flavored with dill, funnel chanterelle, turnip, horseradish, Amandine potato.

295:-

Svensk oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filet Mignon, Swedish, French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Friterad getost, pumpacrème, saltrostade balsamicoglaserade betor, picklade kantareller, confiterad sötpotatis.
Deep fried goat cheese, pumpkin puré, salt roasted glaced beets, pickled chantarelles, confit of sweet potatoes.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
85:-

Havtorns semifreddo, mjölkchokladcremux, krispigt bovete, havtornscurd
Sea buckthorn semifreddo, milk chocolate cremux, crispy buck wheat, curd.
95:-

Chokladfondant, vaniljglass & romrussin
chocolate fondant, vanilla ice cream & rum raisin
95:-

Chokladtryffel, Chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost. Assortment of cheese.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.