À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Halstrad pilgrimsmussla med pesto på äpple- & hasselnötter, rotselleripuré & fänkålscrudité.
Seared scallop with apple- & hazelnut pesto, root celeriac puré & pickled fennel.
-0-
Kryddbakad hjort, sötpotatispure, picklade kantareller, brysselkål, friterad potatis & enbärssky.
Venison, sweet potatoe puré, pickled chantarelles, brussel sprouts, deep fried potatoes & juniper sauce.
-0-
Kanelglass med kanderad mandel, karamelliserad mjölkchokladmousse & apelsincoulis.
Cinnamon ice cream with candied almonds, milk chocolate mousse, orange coulis.

Meny 445:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Jordärtskockssoppa, syrad kantarell, morot, friterad jordärtskocka, tryffelcrème.
Jerusalem artichoke soup, pickled chanterelle, carrot, deep fried Jerusalem artichoke, truffle crème.

125:-

Krabbröra, smörstekt surdegsbröd, krondillspicklad gurka, citron.
Crab meat in mayonnaise, sourdough, dill pickled cucumber, lemon.
155:-

Nattbakad pressad rapsgrissida med fritters på karré, dijonnaise, pepparrotsgravad gurka & picklade senapsfrön.
Slow cooked porkbelly, deep fried pork fritters, dijonnaise sauce, marinated cucumber & pickled mustard seeds.
135:-

Moules Marinieres med aioli.
Moules Marinieres with aioli
1/2 125:- / 1/1 195:-
Med pommes / with french fries 160:- / 230:-

Charkuteriplatta, inläggningar, hemmagjorda chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, home made crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/235:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Halstrad fjällröding, persiljerotscrème, friterad brysselkål, örtsvängd potatis, vitvinssås med avrugarkaviar & laxrom.
Seared char, parsley root puré, deep fried brussle sprouts, potato, white wine sauce with avrugar & salmon roe.
295:-

Färsk skånsk oxfilé pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filé mignon(swedish meat), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Rödvinsbrässerad oxkind, karamelliserad lökfärskost, vinägerfläsk, confiterad lök, pärlchampinjoner, tryffelsky, potatispuré.
Braised beef cheek, cream cheese with caramelized onions, pork, confit onions, pearl mushroom, gravy with truffle, potato puré.
265:-

Friterad potatiskrokett smaksatt med svamp & örter, duxellesfylld champinjon, karameliserad lökfärskost, örtvinigrette, friterad grönkål, örtvinaigrette.
Deep fried potato croquette, duxelles filled mushroom, cream cheese with caramelized onions, kale chips, herb vinaigrette.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Hallonsemifreddo, mörk chokladmousse, färska hallon, friterad pistage, hallon & citroncoulis.
Raspberry semifreddo, dark chocolate mousse, deep fried pistachio, raspberry & lemon coulis.
95:-

Blåbär & kardemummaglass, havrecrumble, kardemummamaräng, bakad choklad.
Bluberry-& cardamom ice cream, oat crumble, cardamom merengue, baked chocolate.
95:-

Cinnamon ice cream with candied almonds, milk chocolate mousse, orange coulis.

Chokladpralin
chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, marmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.