À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Nykokt vit sparris, tartar på torsk med citron- & dragon, gräslökssmörsås, pepparrot & olivoljepressad gurka.
Fresh white aspargus, lemon- & estragonpickled cod tartar, chive beurre blanc, horseradish & cucumber.
-0-
Hängmörad oxrygg, dillcrème, citronspräckt kalvsky, bondbönor & sommarkål.
Sirloin of beef, lemon flavoured veal sauce, dild crème, summer cabbage and bean.
-0-
Citronsorbet, kokosmusse, flädermarinerade jordgubbar & youghurtmaräng.
Lemon sorbet, coconut mousse, elder flower pickled strawberries & youghurt merengue.

Meny 435:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

Förrätter / Starters
Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Confiterat ankbröst, sotad gemsallad, ceasardressing, västerbottenflarn, crudité på Eliseäpple, örtrostade krutonger.
Confit of duck breast, smaoked gum salad, ceasar dressing, swedish västerbotten cheese, Elise apples, herb croutons.

155:-

Tartar på polkabeta, friterad yoghurt, picklad avocado, marinerade tomater & rostad pistagenöt.
Tartar of beet, deep fried yoghurt, pickled avocado, tomatoes & roasted pistachio.
  125:-

Friterade torskkinder, ingefärsmarinerad fänkål, tartarsås, smörstekt surdegsbröd.
Deep fried cod cheeks, ginger pickled fennel, ramsons tartar sauce, fried sour dough bread.
135:-

Charkuteriplatta, inläggningar, hemmagjorda chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, home made crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/235:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Pocherad rödtungafilé, smörstekt grön sparris, ört- & mandelcrisp, champagnevitvinssås, rättika & rädisa.
Poached sole filét, butter fried green aspargus, herb- & almond crisp, champagne sauce, radish.
295:-

Färsk skånsk oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filet Mignon (Sweden), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Friterad vårrulle med gräddkokt spetskål- & midsommarost, chilicrème, smörstekt sparris- & knippemorot samt hyvlade rädisor.
Deep fried spring roll with cream cooked summer cabbage- & midsommer cheese, chili mayonnaise, radish , aspargus & spring carrots.
235:-

Secreto Iberico marinerat med örter, tryffelcrème, sparris, rödvinssås & färskpotatis.
Secreto Iberico, herb marinated, truffle crème, asparagus, red wine sauce & herb flavoured fresh potatoes
245:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Mörk chokladmousse, myntaglass, variation på hallon.
Dark chocolate mousse, mint ice cream, variation on raspberries.
95:-

Citronsorbet, kokosmousse, flädermarinerade jordgubbar & youghurtmaräng.
95:-

Rabarbersorbet, brynt smörcrème, chokladcrisp & inkokt rabarber.
Rhubarb sorbet, browned butter crème, chocolate crisp & pickled rhubarbs.

Chokladpralin

chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, päronmarmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, pear jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.