Á la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Krämig nässelsoppa, crème på rökt äggula, friterad lökkrokett, picklad silverlök.
Nettle soup, smoked egg yolk, deep fried onion croquette, pickled onions.
-0-
Lammracks, fröpesto, persiljerotspure, ramslökssky, svarvad morot, örtsvängd potatis.
Lamb racks, seed pesto, ramson flavoured sauce, carrot, fresh potatoes
-0-
Mousse på citronsmaksatt färskost, passionsfruktscrème, kanderad pekannöt, lakritsmaränger.
Lemon flavoured cream cheese mousse, passion fruit coulis, candied pecan nuts, liqourice merengue.

Meny 435:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

Förrätter / Starters
Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Moules Mariniéres  med aioli
Moules mariniéres with aioli
½ 125:-  1/1 185:- Pommes frites / French fries 35:-

Tartar på oxe, löjrom, friterad potatis, parmesan, äggula, krutonger, tryffelcrème.
Beef tartar, bleak roe, potatoe crisps, parmigiano cheese, egg yolk, croutons, truffle mayonnaise.
159:-

Blancherad vitsparris, gräslöksbeurre blanc, gravad citron, isad sparris, senapsfrö
Fresh white aspargus, chive beurre blanc, pickled lemon, mustard seeds
125:-

Friterade torskkinder, ingefärsmarinerad fänkål, ramslöksremoulad, smörstekt surdegsbröd.
Deep fried cod cheeks, ginger pickled fennel, ramsons tartar sauce, fried sour dough bread.
135:-

Charkuteriplatta, inläggningar, hemmagjorda chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, home made crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/235:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Torskrygg, vitvinssås med laxrom & avruga, friterad pepparrot, hyvlad rädisa, marinerad gurka & färskpotatis.
Butter fried cod, white wine sauce, avruga- & salmon roe, crispe horseradish, pickled cucumber, fresh potatoes.
295:-

Färsk svensk oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filet Mignon, French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Spenat- & ricotta fylld cannelloni, tomatsås kryddad med rökt paprika,
färska tomater, parmesan, ramslökspesto.
Spinach- & ricotta fillad cannelloni, tomato / smoked bell pepper sauce, fresh tomatoes, parmigiano, ramson pesto.
235:-

Confiterat anklår, ragu på puylinser, varmrökt sidfläsk och svamp, dragonsmör, ankleversmaksatt sky, friterad svamp.
Confit of duck, smoked pancetta, puy lentels, mushrooms, estragon butter, duck sauce.
245:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Mjölkchokladsorbet, körsbärsbavaroise gjuten på pistagebotten, briocheflarn,
Milk chocolate sorbet, cherry bavaroise, pistacchios, brioche.

95:-

Hallonsorbet, mörk chokladganache, salt jordnötskola, chokladkrisp.
Raspberry sorbet, dark chocolate ganache, salted peanut fudge, chocolate crisp.

Chokladpralin

chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, päronmarmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, pear jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.