À la carte

Månadsmenyn

Hälleflundra 42 grader, rostad chiliglaze, buljong på svamp och ingefära, blekselleri, majonnäs på gravad citron och krasse, saxtorpsvamp.
Halibut baked to 42 degrees, roasted chili glaze, ginger- & múshroom consommé, celeriac, Lemon mayonnaise, crest.
-0-
Svensk renrostbiff, potatis pavé, rostad rotselleripure, smörad viltsky, örtsmör, glacerade morötter.
Swedish Reindeer, Potatoe pavé, roasted puré of root celeriac, battered reindeer sauce, herb butter, glaced carrots
-0-
Hallonsorbet, blåbärs- & vaniljkaka, smörad halloncoulis, citron, crumble.
Raspberry sorbet, blueberry/vanilla cake, respberry coulis, lemon, crumble.

525:- inkl moms (465:- exkl moms)

Vinmeny 395:-
Två sorters ost som en mellanrätt  75:-

Klassiska menyn

Löjrom – oxfilé – creme brulée 650:-

Att börja med

ört-& citronmarinerad hårdost
69:-

Chorizo
79:-

Förrätter

Löjrom från Bottenviken, råraka, rödlök, crème fraiche
225:-

Nykokt vit sparris, ägg 65 grader, nässelcrème, krisp på rågbröd
185:-

Hälleflundra 42 grader, rostad chiliglaze, buljong på svamp och ingefära, blekselleri, majonnäs på gravad citron och krasse, saxtorpsvamp.
175:-

” Chark ” Jamon Iberico, konjaksgravad oxfilé, krispig svamp, tryffelfärskost, terrine på ren-& panchetta, senap, cornichons.
179:-

Ostron, Fine de Claire, champagnevinegrette
3 st 130:-    6 st 220:-

Huvudrätter

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons
160:-/265:-
Med pommes
190:-/295:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, vinkaramelliserat löksmör
190:-/295:-

Ugnsbakad skreitorsk, rostade rödbetor, inlagda gulbetor, Sandefjordssås, Västerbottenkroketter, kaprisvinegrette
345:-

Svensk renrostbiff, potatis pavé, rostad rotselleripure, smörad viltsky, örtsmör, glacerade morötter.
325:-

Oxfilé färsk Finland, sauce bearnaise, pommes frites, dressad sallad.
355:-

Parmesangratinerad aubergine, rostad paprikarelish, krispiga gröna linser, ramslökscrème, blomkål
265:-

 

Desserter

Crème Brûlée
99:-

Hallonsorbet, blåbärs- & vaniljkaka, smörad halloncoulis, citron, crumble.
110:-

Semifreddo med saltkola, chokladmousse, karamelliserad choklad, rostade jordnötter, dulce de leche.
120:-

Chokladtryffel
29:-

 

Ost

Våra ostar serveras med ett fröknäcke samt marmelad efter säsong.
50:- / bit

  • Saint agur, Frankrike, komjölk, pastöriserad
  • Brillat Savarin, Frankrike, komjölk, pastöriserad
  • Comte, Frankrike, komjölk, opastöriserad

Större sällskap

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.