Á la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

½ nykokt hummer, aioli, citron, fänkålsbröd.
Fresh lobster, aioli, lemon fennel bread

-0-
Ankbröst, ankrillette monterad med anklever, pommes alsacienne, jordärtskocka, svartkål, ankbuljong.
Duck breast, duck rillettes, foie gras, pommes Alsaceienne, Jerusalem artichoke, cabbage, duck consommé.
-0-
Vaniljglass, Varma hjorton, mandelflarn.
Vanilla ice cream, warm cloud berries, almond crisp.

Meny 475:-                           Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.

75:-

Förrätter / Starters
Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Moules Mariniéres med aioli.
Moules Mariniéres with aioli

1/2 125:-   1/1 185:-
Pommes frites 35:-/French fries 35:-

Anklever Au Torchon, sauternes inkokta päron, mandel, machesallad på smörstekt brioche.
Duck foie gras ”Au torchon”, sauternes pears, almond, mache salad, brioche.
169:-

Smörbakad jordärtskocka, äggcréme, tryffel, örtvinegrette, potatis krisp.
Butter baked Jerusalem artichoke, egg crème, truffle, vinaigrette, potato crisp.
  125:-

Laxtartar, fänkål, picklade senapsfrön, gräslök, shallottenlök, hembakat knäcke.
Salmon tartar, fennel, pickled mustard seeds, chives, shallotts, home made hard bread.
135:-

Charkuteriplatta, inläggningar, hemmagjorda chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, home made crisps, chili mayonnaise.
145:-

Ostron, Fine de Claire
3st 90:-    6st 159:-

Varmrätter / Main courses

Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/235:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Halstrad röding, västerbotten & dillsmaksatt potatispuré, blåmusselvelouté, persiljerot, marinerad majrova.
Artic char, Västerbotten cheese- & dild flavoured potatoe puré, mussel velouté sauce, parsnips.
295 :-

Grillad oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filet Mignon, French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
295:-

Pumparisotto med kingoystersvamp, parmesan, friterad kål.
Pumpkin risotto, King oyster mushroom, parmigiano cheese, deep fried cabbage.
235:-

Brässerat hjorthögrev, morotpuré, sotad lök, varmrökt vildsvinsfläsk, champinjon, skysås.
Slow cooked brisket of Venison, carrot puré, smoked wild bore pancetta, onions, mushrooms, venison sauce
245:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée.
85:-

Bakad chokladcrème, vispad kardemummapannacotta, hasselnötskrokant, apelsincoulis.
Baked chocolate crème, whipped cardamom panna cotta, hazelnut croquante, orange coulis.
95:-

Citrontarte, lakritsglass, rominkokta björnbär.
Lemon tarte, liqurice ice cream,  rhum flavoured black berries
95:-

Vaniljglass, Varma hjorton, mandelflarn.
Vanilla ice cream, warm cloud berries, almond crisp.

95:-

Chokladpralin
Chocolate truffle.
25:-

3 sorters ost, päron- & pinjenötskompott, knäckebröd.
Assortment of cheese, Pear- & pine nuts, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.