À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Gravad torskrygg, pepparrotsgrädde, gräslöksolja, forellrom, kapris, friterad pepparrot.
Cured Cod, horseradish cream, chive oil, trout roe, caper, deep fried horseradish.
-0-
Helstekt hjortinnanlår, confiterad skogschampinjon, bakad purjolök, rotselleripuré, rödvinssås smaksatt med blåbär, örtsvängd potatis.
Deer, confit of mushroom, baked leek, root celery puree, red wine sauce with blueberry. Herb tossed potato.
-0-
Vaniljglass, nypon & citronfärskost, mandelkrisp, nyponcoulis, mandelbiskvi, brynt smörpulver.
Vanilla ice cream, rose hip & lemon cream cheese, almond biscuit, browned butter.

Meny 445:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Rödbetssoppa, kräm på rostad kål, friterad schalottenlök, bakad vitkål, syrad grädde.
Beetroot soup, crème on roasted cabbage, deep fried shallots, baked cabbage, sour cream.
  125:-

Lax- & hummertartar med hummer- & krondillsemulsion, kavringscrisp & picklade krondillsblommor
Salmon- & lobster tartar, lobster- & dild mayonnaise, bread crisp & pickled dild flowers
155:-

Nattbakad pressad rapsgrissida med fritters på karré, dijonnaise, pepparrotsgravad gurka & picklade senapsfrön.
Slow cooked porkbelly, deep fried pork fritters, dijonnaise sauce, marinated cucumber & pickled mustard seeds.
135:-

Moules Marinieres med aioli.
Moules Marinieres with aioli
1/2 125:- / 1/1 195:-
Med pommes / with french fries 160:- / 230:-

Charkuteriplatta, inläggningar, hemmagjorda chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, home made crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/235:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Halstrad gös med broccolipuré, smörkokt fänkål, krondillsbeurreblanc, sparrisbroccoli & örtsvängd potatis
Seared Pike perch, broccoli puré, butter baked fennel, dild beurre blanc sauce, bellaverde & fresh potatoes.
295:-

Färsk skånsk oxfilé pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filé mignon(swedish meat), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Rödvinsbrässerad oxkind, karamelliserad lökfärskost, vinägerfläsk, confiterad lök, pärlchampinjoner, tryffelsky, potatispuré.
Braised beef cheek, cream cheese with caramelized onions, pork, confit onions, pearl mushroom, gravy with truffle, potato puré.
265:-

Friterad potatiskrokett smaksatt med svamp & örter, duxellesfylld champinjon, karameliserad lökfärskost, örtvinigrette, friterad grönkål, örtvinaigrette.
Deep fried potato croquette, duxelles filled mushroom, cream cheese with caramelized onions, kale chips, herb vinaigrette.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Hallonsemifreddo, mörk chokladmousse, färska hallon, friterad pistage, hallon & citroncoulis.
Raspberry semifreddo, dark chocolate mousse, deep fried pistachio, raspberry & lemon coulis.
95:-

Blåbär & kardemummaglass, havrecrumble, kardemummamaräng, bakad choklad.
Bluberry-& cardamom ice cream, oat crumble, cardamom merengue, baked chocolate.
95:-

Chokladpralin
chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, marmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.