À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Krämig skaldjurssoppa, akvavitsgravad röding, picklad rotselleri, dillolja, ört-& vitlökskrutonger.
Shellfish soup, cured char, pickled celeriac. Dild oil, herb-& garlic croutons
-0-
Lammytterfilé, potatiskaka smaksatt med getost, friterad jordärtskocka, örtsky & gremolatacreme.
Lamb, potato cake with goat cheese, deep fried jerusalem artichoke, herb cloud, gremolata creme.
-0-
Rosmarinsmaksatt äppelsorbet, kolasås, valnötskrisp & citronbavaroise.
apple sorbet with rosemary, caramel sauce, walnuts & lemon bavaroise.

Meny 445:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

 

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Jordärtskocksterrin, friterad persiljerot, tryffelsmaksatt jordärtskockspuré, sotad steklök.
Jerusalem artichoke terrine, deep fried parsnip, truffle flavoured artichoke puré, pickled yellow onion.
125:-

Krabbröra, smörstekt surdegsbröd, krondillspicklad gurka, citron.
Crab meat in mayonnaise, sourdough, dill pickled cucumber, lemon.
155:-

Carpaccio på oxfilé, löjrom, rökt gravad äggula, västerbottenfärskost, krutonger, rödlök & gräslök.
Carpaccio of beef, bleak roe, smoked- & cured egg yolk, Swedish cheese, croutons, onions.
175:-

Moules Marinieres med aioli.
Moules Marinieres with aioli
1/2 125:- / 1/1 195:-
Med pommes / with french fries 160:- / 230:-

Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/245:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Halstrad fjällröding, persiljerotscrème, friterad brysselkål, örtsvängd potatis, vitvinssås med avrugarkaviar & laxrom.
Seared char, parsley root puré, deep fried brussle sprouts, potato, white wine sauce with avrugar & salmon roe.
295:-

Färsk skånsk oxfilé pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filé mignon(swedish meat), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Rödvinsbrässerad oxkind, karamelliserad lökfärskost, vinägerfläsk, confiterad lök, pärlchampinjoner, tryffelsky, potatispuré.
Braised beef cheek, cream cheese with caramelized onions, pork, confit onions, pearl mushroom, gravy with truffle, potato puré.
265:-

Kroppkakor fyllda med svamp- & lök, pumpapuré, friterad Enokisvamp, picklad Shiitakesvamp- & pumpa samt lingonsmör.
Potatoe dumplings filled with mushrooms- & onion, pumpkin puré, deep fried Enoki mushroom, pickled shiitake- & pumpkin, browned lingon berry butter.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Karamelliserad bananglass, vispad hasselnötscrème & chokladcrisp.
Caramelized banana ice cream, whipped hazelnut mousse, chocolate crisp.
95:-

Blåbär & kardemummaglass, havrecrumble, kardemummamaräng, bakad choklad.
Bluberry-& cardamom ice cream, oat crumble, cardamom merengue, baked chocolate.
95:-

Rosmarinsmaksatt äppelsorbet, kolasås, valnötskrisp & citronbavaroise.
apple sorbet with rosemary, caramel sauce, walnuts & lemon bavaroise.
95:-

Chokladtryffel
chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, marmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.