À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu
Fläderinkokt vit sparris, 63°c ägg, lagrad prästost, surdegskrutonger
Elderflower poached white asparagus, 63°c egg, Swedish cheese, sourdough croutons
-0-
Kalvrygg, grön sparris, dillsmaksatt färskost, sötsyrlig kalvsky, örtsvängd färskpotatis.

Sirloin of Veal, green asparagus, dil flavoured cream cheese, sweet- & sour veal sauce, fresh potatoes.
-0-
Rabarbersorbet, brynt smörcrème, rabarberkompott, sockerkaka, citronmaräng

Rhubarb sorbet, browned butter crème, rhubarb compote, spunge cake, lemon merengue
 Meny 445:-                    Vinmeny 325:-
Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and dessert.
75:-

Förrätter / Starters
Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hash brown, onions, sour cream.
179:-
Anklever au Torchon på brioche med sotad ryggbiff, vinaigrette & timjansstekt lök.
Duck foie gras au torchon, brioche bread, seared sirloin of beef, vinaigrette & thyme fried onions
  175:-
Nykokt vit sparris, brynt smörhollandaise, örtsallad.
Fresh boiled white asparagus, browned butter hollandaise, herb salad.
135:-
Fläderinkokt vit sparris, 63°c ägg, lagrad prästost, surdegskrutonger
135 :-
Moules marinières med aioli
moules marinières with aioli
1/2 125:-   /   1/1 195:-
Med pommes / With french fries 160:-  /  230:-
Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, crisps, aioli.
145:-
Ostron, Fine de Claire
French oysters Fine de claire
3st 90:-    6st 159:-

Varmrätter / Main courses
Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/245:-
Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-
Halstrad Gös, blåmusselvelouté, grönärtspuré, sparrisbroccoli & färskpotatis.
Seared Pike perch, mussel velouté sauce, green pea puré, Bellaverde broccoli & fresh potatoes
295:-
 Svensk oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filet Mignon, Swedish, French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-
Ramslöksgnocchi, citronsmaksatt ricotta, bakade plommontomater, rostade frön & ramslökssmör.
Ramson flavored gnocchi, lemon ricotta cheese, baked tomatoes, roaste seeds & ramson butter.
235:-

Desserter / Desserts
Crème Brulée
85:-
Bakad chokladcrème, blåbärssorbet, honungsrostade mandlarBaked chocolate crème, blueberry sorbet, honey roasted almonds
95:-
Crème caramel, passionsfrukt, lättvispad grädde & rostad mandel.
Crème Caramel, passion fruit, whipped cream, almonds.
Rabarbersorbet, brynt smörcrème, rabarberkompott, sockerkaka, citronmaräng

Chokladtryffel, Chocolate truffles.
25:-
3 sorters ost. Assortment of cheese.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.