À la carte

Månadsmenyn Juli

½ kokt Hummer, aioli smaksatt med citron & rostade dillfrö
-0-
Ört-& parmesangratinerad ryggbiff, marinerad aubergine, zucchini, rödvinssky, färskpotatis, bakad tomat
-0-
Jordgubbar marinerade i fläder-& lime, hallonsorbet, havrecrumble smaksatt med honung

625:-

Vinmeny 445:-
Två sorters ost som en mellanrätt  75:-

Klassiska menyn

Kalixlöjrom, råraka, syrad grädde, rödlök
-0-
Oxfilé, Finland, sauce bearnaise, pommes frites, tomatsallad
-0-
Crème Brûlée

745:-

Att börja med

Gordaloliver
55:-

Anchoas nardines med bröd, citron & majonäs
120:-

 

Förrätter

Kalixlöjrom, råraka, rödlök, crème fraiche
295:-

Burrata, grillad inlagd paprika, gurka, saltrostade fröer, honung-& balsamicovinägrett
185:-

½ kokt Hummer, aioli smaksatt med citron & rostade dillfrö
245:-

Ostron, Fine de Claire, champagnevinegrette
3 st 130:-    6 st 220:-

Huvudrätter

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons
190:-/295:-
Med pommes
220:-/325:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, café de Parissmör
220:-/325:-

Skinnstekt rödingfile, färskpotatis, stenbitsrom, bakad morot, bellaverde, rädisa, beaurre blanc smaksatt med dill
335:-

Ört-& parmesangratinerad ryggbiff, marinerad aubergine, zucchini, rödvinssky, färskpotatis, bakad tomat  
355:-

Oxfilé färsk Finland, sauce bearnaise, pommes frites, tomat-& löksallad
385:-

Grönärtsrisotto, roastade pistagenötter, fänkål, spritärtor, bakad tomat
295:-

 

Desserter

Crème Brûlée
120:-

Chokladmousse, färska bär, hasselnötsflarn & björnbärscoulis
120:-

Jordgubbar marinerade i fläder-& lime, hallonsorbet, havrecrumble smaksatt med honung
120:-

Chokladtryffel
33:-

 

Ost

Våra ostar serveras med fröknäcke samt marmelad efter säsong.
50:- / bit

–FYRTÅNSOST, komjölk, pastöriserad, Thise Danmark

– BENEDICT VIT KLOSTEROST, komjölk, vitmögel, pastöriserad, Thise Danmark

– BLÅ KORNBLOMST, komjölk, blåmögel, pastöriserad, Thise Danmark

Större sällskap

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.