À la carte

I vår bistro serverar vi dig alltid en vällagad lunch eller middag, tillredd utan omvägar med kärlek till råvarorna. Vi är självklart stolta över allt som serveras, hela vägen från det hemlagade brödet till vår egen espressoblandning. Vår målsättning är att vara en bra kvarterskrog där du känner dig välkommen.

Månadens meny / Monthly menu

Rimmad sejrygg, citronfärskost, dillmarinerat äpple- & fänkål, friterad persiljerot & syrad palsternacka
Salted Saithe, lemon cream cheese, dild pickled apple- & fennel, deepfried parsley root
-0-
Svensk kalvrygg, Västerbottensmaksatt potatiskrokett, rostad svartrot, bakad purjolök & kalvsky.
Sirloin of Swedish veal, cheese flavoured potatoe croquette, roasted salsify, baked onion, veal sauce.
-0-
Kanderad Macadamiaglass, chokladbrownie, hallonmousse & chokladsmulor.
Candied Macadamia ice cream, brownie, raspberry mousse, chocolate crumble.

Meny 445:-                          Vinmeny 325:-

Man kan få två sorters ost som en mellanrätt.
You can add two pieces of cheese between main and desert.
75:-

 

Förrätter / Starters

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche.
Bleak roe, hashbrown onions, sour cream.
179:-

Jordärtskocksterrin, friterad persiljerot, tryffelsmaksatt jordärtskockspuré, sotad steklök.
Jerusalem artichoke terrine, deep fried parsnip, truffle flavoured artichoke puré, pickled yellow onion.
125:-

Tonfisktartar, picklad gul chili, jalapenomajonnäs, limevinegrette samt svamp- & sesamcrisp.
Tuna tartar, pickled yellow chilies, jalapeno mayonnaise, lime vinegrette & mashroom/sesame crisp.
155:-

Carpaccio på oxfilé, löjrom, rökt gravad äggula, västerbottenfärskost, krutonger, rödlök & gräslök.
Carpaccio of beef, bleak roe, smoked- & cured egg yolk, Swedish cheese, croutons, onions.
175:-

Moules Marinieres med aioli.
Moules Marinieres with aioli
1/2 125:- / 1/1 195:-
Med pommes / with french fries 160:- / 230:-

Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli.
Cold cuts plate, pickles, crisps, aioli.
145:-

Ostron, Fine de Claire        3st 90:-    6st 159:-

,

Varmrätter / Main courses

Råbiff , rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons.
Steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, egg cream, cornichons.
150:-/245:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör.
Seared steak tartar, beetroots, capers, onion, mustard, French fries, red wine sauce.
170:-/260:-

Rimmad Skreitorsk, friterad vårulle med rökta räkor- stuvad kål, räk-beurreblanc, dillpicklad morot & gulbeta.
Seared Cod, deep fried springroll with smoked shrimps- & cabbage, shrimp beurre blanc, dild pickled carrot & beets.
295:-

Färsk skånsk oxfilé pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås.
Filé mignon(swedish meat), French fries, sauce béarnaise, tomato- & onion salad.
325:-

Rödvinsbrässerad oxkind, karamelliserad lökfärskost, vinägerfläsk, confiterad lök, pärlchampinjoner, tryffelsky, potatispuré.
Braised beef cheek, cream cheese with caramelized onions, pork, confit onions, pearl mushroom, gravy with truffle, potato puré.
265:-

Kroppkakor fyllda med svamp- & lök, pumpapuré, friterad Enokisvamp, picklad Shiitakesvamp- & pumpa samt lingonsmör.
Potatoe dumplings filled with mushrooms- & onion, pumpkin puré, deep fried Enoki mushroom, pickled shiitake- & pumpkin, browned lingon berry butter.
235:-

Desserter / Desserts

Crème Brulée
Crème brulée
85:-

Karamelliserad bananglass, vispad hasselnötscrème & chokladcrisp.
Caramelized banana ice cream, whipped hazelnut mousse, chocolate crisp.
95:-

Svartvinbärssorbet, vispad lakritsfärskost, friterade jordnötter & svartvinbärscoulis.
Black currant sorbet, whipped liqorice cream cheese, deep fried peanuts & black currant coulis.
95:-

Kanderad Macadamiaglass, chokladbrownie, hallonmousse & chokladsmulor.
Candied Macadamia ice cream, brownie, raspberry mousse, chocolate crumble.
95:-

Chokladtryffel
chocolate truffles.
25:-

3 sorters ost, marmelad, knäckebröd.
Assortment of cheese, jam, Swedish cracker.
130:-

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.