À la carte

Novembermenyn

Hummersoppa, sockersaltad fjällröding, surdegskrutonger, gräslök.
Lobster soup, picklad artic char, sour dough croutons, chives.
-0-
Hjortinnanlår, persiljerotspuré, duxellesfylld svamp, örtpicklad majrova, kalvsky smaksatt med granskott.
Venison, parsnip puré, duxelles filled mushroom, root vegetables, veal sauce.
-0-
Filmjölkssorbet, variation på blåbär, terrin på Valrhona dulcey, mandelflarn.
Sour milk sorbet, variation of blue berries, terrin of Valrhona dulcey, almond crisp.

Meny 455:- / Vinmeny 325:-
Två sorters ost som en mellanrätt  75:-

Förrätter

Löjrom, råraka, rödlök, crème fraiche
179:-

Hummersoppa, sockersaltad fjällröding, surdegskrutonger, gräslök.
175:-

Sotad skuren ryggbiff, picklad steklök- & rotselleri, rostad chilmajonnäs & krispig grönkål.
145:-

Friterade pilgrimsmusslor, tryffelsmaksatt blomkålspuré, Pata negra, vinegrette.
175:-

Confiterad jordärtskocka, hollandaisesås, silverlök, körvel, citronette jordärtskockschips & riven comtéost
145:-

Moules Marinieres, dragon, pernod i krämig vitvinssås
1/2 130:-  med pommes frites 165:-
1/1 170:-  med pommes frites 205:-

Charkuteriplatta, inläggningar, chips, aioli
165:-

Ostron, Fine de Claire, vinegrette
3 st 110:-    6 st 165:-

 

Huvudrätter

Råbiff på oxfilé, rödbetor, kapris, pepparrot, lök, äggcrème, senap, cornichons
150:-/245:-

Halstrad råbiff, rödbetor, kapris, lök, senap, pommes frites, rödvinssås, kryddsmör
170:-/260:-

Halstrad Hjälmargös, rökt räkbeurreblanc, gulbeta, blomkål, spenat samt örtsvängd Amandinepotatis.
295:-

Svensk oxfilé, pommes frites, tomat- & löksallad, bearnaisesås
325:-

Hjortinnanlår, persiljerotspuré, duxellesfylld svamp, örtpicklad majrova, kalvsky smaksatt med granskott.

285:-

Kroppkakor fyllda med karamelliserad lök, gräddstuvad kål, lingon, krispig Enokisvamp, picklad steklök.
235:-

Desserter

Crème Brûlée
90:-

Krämig mandelkaka, inkokta plommon & en plommonkompott samt honungscrisp, syrlig gräddcrème
95:-

Filmjölkssorbet, variation på blåbär, terrin på Valrhona dulcey, mandelflarn.

95:-

Chokladfondant, vaniljglass samt rom- & vaniljinkokta sultanrussin
95:-

Chokladtryffel
25:-

Tre sorters ost
130:-

Större sällskap

Vid större sällskap gäller förbeställning av mat. För att kunna erbjuda hög kvalitet gäller samma meny för hela sällskapet. Givetvis görs undantag för allergiker och vegetarianer. Ändring av antal gäster vill vi gärna ha senast 11.00 ankomstdagen, då vi annars är tvingade att ta ut en kuvertavgift på 300:- i enlighet med SHR:s regler. Skulle det skilja på 1 person är det ingen fara, men vi är oerhört tacksamma för att veta det under dagen i vilket fall.

 

Meny stora sällskap